föräldraförsäkringen

Rör inte föräldraförsäkringen! Enligt Marita Ulvskog så säger minst 75% av småbarnsföräldrarna samma sak. Rör inte den,  försök inte trixa med olika procenttal för att få en bättre statistik på föräldralediga pappor. Enligt Ulvskog skulle detta bara innebära att barn till LO-anställda får kortare tid hemma. Detta har man redan sett vad gäller de så kallade "pappamånaderna".
I mitt jobb på Öppna förskolan så möter jag dagligen föräldrar som gör sitt yttersta för att deras barn skall få en så bra uppväxt som möjligt. Skapa inte mer oro hos dessa föräldrar genom att ändra i regelsystemet kring föräldraförsäkringen. Vi kan veta varför det i vissa familjer tas ut fler dagar till den ena eller den andra föräldern. Det är ett enormt pussel som småbarnsförälder måste lägga för att få allt att stämma. Det är ekonomi, antal dagar, barnomsorg, arbete, studier etc som måste vara i fas. Tro mig - jag vet!
Rör inte föräldraförsäkringen. Stimulera gärna på andra sätt att få papporna mer in i hemmet och mammorna ut i arbetsmarknaden. Men trixa inte med procenttalen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback