I moderaternas värld?

Så skönt att vi har moderater i vårt land! De talar precis och exakt om för oss vad socialdemokrtin gjort för fel. Vi har byggt upp en välfärd som står på solidaritet. Vi värnar om den lilla människan. Vi beskattar alla utifrån möjlighet. Nej, i moderaternas värld så skall den rika människan få välfärd och den lilla människan det som blir över. I moderaternas värld så ska den rika människan bli fri och den lilla människan skall kontrolleras.
Läkarintyg från första dagen, skallar moderaterna ut. För på så vis skall vi få ner sjuksiffrorna.

Det är tur att moderaterna finns som så tydligt visar på vart våra resurser i sjukvården skall gå. Har du influensa så sätt dig på vårdcentralen, detta är prioriterade områden inom sjukvården! Då blir det ju tydligt för mig varför moderaterna varit sådana motståndare till omstruktureringen i Västragötalands regionen. När vi poängterat vikten av att omfördela resurserna från "utifall att-vården" dvs. akutvård till mer planerad vård. Nej då får vi färre läkare som kan ta hand om dessa prioriterade grupper som inte kan gå till jobbet på en vecka!

I moderaternas värld så är det fria bra. Den världen ropar ut om vikten med upphandling på alla områden. Då är det konstigt att samma moderater på HSN3 idag vädjar om att inte upphandla, för det kan ju drabba de närstående och deras grannar! Tyvärr kan vi inte låta bli eftersom det har vi ingen rätt till. En avtalstid är på väg att gå ut. Den privata vårdcentralens avtal måste förhandlas på nytt på en fri marknad. Så, de vill både ha de fria alternativen samtidigt vill de ha den offentliga tryggheten.

Efter dagens möten och prövningar så undrar jag:
- Skall man i moderaternas värld vara socialdemokrat?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback