Pedagogisk omsorg...

Vad vill vi med vårt samhälle? Vem bär ansvaret för att det ska bli ett bra samhälle för alla? Vem styr åt vilket håll vi ska gå? Vi har sedan 1 juli 2009 en barnomsorgsmodell som heter Pedagogisk omsorg. Den innebär att vi med skattemedel finansierar den barnomsorg som föräldrarna önskar. Dessutom kan man få välja mellan minst två barnomsorgsformer. Lagen omfattar även skolbarnsomsorgen.

 

Men nu i Uddevalla anställs människor som väljer sina egna barn. Detta innebär att barngruppernas sammansättning blir alltmer skiljd från hur samhället ser ut. Vi har nu barngrupper som har samma etniskt, kulturellt sammansatta. Dels från en kyrka som bara har dessa barn, dels från samma släkter och dels från samma länder. Det kommer bli svårighet för vissa barn att lära sig svenska. Det blir barn som får uppväxten i religiösa miljöer. Integrationsarbetet blir lidande och detta finansieras med offentliga medel.

 

Jag börjar även fundera på ifall familjer kommer kunna finansiera Au pairer med hjälp av denna barnomsorgmodell?

 

Jag förstår inte tanken som ligger bakom denna lag. Den har inte fört med sig något positivt för barnen. Jag tycker att det vore lämpligt att man utvärderar lagen och gör om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback