Vem blir kvar...

Ilija Batljan lämnar politiken för att bli vice VD för fjärde AP-fondens fastighetsbolag! Är det ett kliv uppåt eller är det ett kliv i motsatt riktning? Jag är övertygad om att Batljan inte tänkte så när han tackade ja till sitt nya uppdrag. Jag är övertygad om att han lämnar sina politiska uppdrag för att han inte längre känner sig hemma i socialdemokratin.

Ilija Batljan är en s-politiker som vågat sticka ut hakan och som tänkt utanför boxen. En politiker som velat hitta lösningar i stället för att inte bara fastna i problemen. Men vårt parti där vi båda är medlemmar är inte i den fasen där man vill hitta lösningar. I vårt parti ska man bara peka på problemen och säga att det är fel! Batljan har vid många tillfällen försökt höja blicken för att föra socialdemokratin vidare. Men i stället för att få "credit" för sitt arbete har han mest blivit kritiserad.

I partiledardiskussioner som pågått runt om i Sverige i jakten på den nya S-ledaren har man mest pratat om egenskaper och kriterier för den nya partiledaren. Man vill ha en utåtriktad person, en lysande stjärna, en karismatisk person som funkar både inåt och utåt. Men när vi väl får fram den typen av personer så mosas de av våra egna partivänner. Då är det Jante som gäller och tradition före förnyelse.

Mona Sahlin avgår, Nordström diskuterades om han skulle bli utesluten, Batljan lämnar. Vilka andra är på väg att lämna politiken och vem blir kvar?...

Kommentarer
Postat av: Anders Nilsson

Ja det är sannerligen en fråga som tål att ställas. Och medan vi gör det så finkammar vi alla de grupper och enskilda som faktiskt har en del svar om framtiden. Det partiet skulle jag vilja se. Ett pareti för de nya folkrörelserna.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback