egen hemsida

Hej!
Jag har i dagarna skaffat en hemsida! Det är jätteroligt!
Jag minns när jag gick på högstadiet och skulle välja vad jag skulle läsa på "Elevens val" de första åren hade jag träslöjd (var nog ganska duktig där) i nionde klass valde jag dock Turisttyska. Jag tänkte att lite språk är ju alltid bra att ha med sig!  Så idag kan jag i allafall säga "Ich habe keine clarinette"... det har jag haft stor användning av!  Men aldrig i livet att jag hade valt Datakunskap - det fanns inte i min sinnesvärld att det kunde vara roligt. Och nu närmare tjugo år senare så jobbar jag dagligen med datorer. Så kan det gå!
Nåväl besök gärna min hemsida där jag i fortsättningen kommer att sköta "bloggandet.
www.s-info.se/louise

Budget i VGR

Äntligen!
Idag har vi haft presskonferens på majoritetens budget i Västra Götalandsregionen. Denhar vi jobbat med sedan jag började jobba som regionesekreterare i januari. Nu på slutet har naturligtvis arbetet intensifierats. Men det har varit många saker som vi har fått pyssla med och jag har fått lära mg saker varje dag. Till exempel att jobba med PageMaker - det hade inte jag en aning om tidigare. Jag har fått gå en kurs i PowerPoint som jag har haft god hjälp av nu när presentationsmaterialet skulle skapas.
Det känns verkligen som detta vikariat som jag har fram till sista september har gett mig möjligheten att få jobba med två saker som jag verkligen tycker om. Politik och datagrafik!

Men nu är budgeten släppt och faktabladen har skickats till tryck. Nu gäller det att ha koll på vad de andra partierna kommer lägga in i deras budgettexter. Men jag är stolt över vår budget. Den är verkligen genomarbetad, granskad och processad. Det är bra!

Enkäter

Äntligen har jag fått lite tid över att skriva på bloggen. Det är en härligt spännande tid just nu med aktiviteter, möten, utbildningar, budget osv. Men detta innebär att man får ganska lite egen tid.
Idag har jag fyllt i en enkät, där jag i egenskap av kommunpolitiker fått svara på massor av frågor. Hur mycket tid lägger jag på kommunala förtroendeuppdrag (inkl. inläsning, möten...) Hur mycket tid lägger jag i den egna politiska organisationen. Ja, jag kan ju lätt avslöja att jag lägger nästan dubbelt så mycket tid på den egna organisationen som i förtroendeuppdrag i Uddevalla Kommun. Sedan jag tagit hand om Hemsidan för Uddevalla arbetarekommun så har tiden inte blivit mindre....
Men det är kul!
Men jag gillar enkäter. Jag tycker att det är roligt att få svara på frågor, att få tänka efter hur mycket jag graderar vissa områden. Men det mest spännande är sedan att få se enkätsvaren sammanställda.

Jag fick vara med på en föredraging om medborgarnas uppfattningar i Västra Götaland som SOM-institutet gjort. (SOM - Samhälle, Opinion, Media) Det var verkligen intressant att se.

Träningsläger i Italien!

Ciao! Har precis kommit hem från ett träningsläger i Italien. Det har varit en härlig vecka med mycket träning och nya upplevelser. Hade min italienska bara varit något bättre.... så hade jag förhört mig om italienarnas syn på det gångna valet. Men min italienska sträcker sig till att jag kan berätta vad jag heter, var jag kommer ifrån, beställa kaffe med mjölk och fråga vad klockan är. Dessvärre förstår jag inte vad den är när de svarar på italienska (så jag frågar aldrig det)
Med på resan var även Jan Uddén, ornitolog. En morgon vid 07.00 stack jag och han ut för att kolla fågellivet i Lignano. Vi var ute i ungefär 90 minuter och såg 24 fågelarter.
Turkduva, Ringduva, Koltrast, Talgoxe, Italiensk sparv, Ladusvala, Kråka, Skata, Grönsångare, Svartvit flugsnappare, Svarthätta, Steglitz, Sydnäktergal, Grässångare, Stare, Gulhämpling, Större hackspett, Svarthakad busksvätta, Fasan, Törnskata, Eksångare, Sammetshätta, Sommargylling och Medelhavstrut.

Någon dag efter vår utflykt fick jag titta på dessa fåglar i hans fågelbok. Efteråt tänkte jag: Har jag verkligen sett alla dessa vackra fåglar. Jag känner inte riktigt igen dem... Jag är nog ett hopplöst fall. Men Janne berömde mig för att jag kan se skillnad på en kråka och en Skata. Det var ju alltid något! Så jag drämde till med skatans latinska namn Pica Pica! det blev han nog riktigt imponerad över.