Unitedminds opinionsundersökning

Var idag på en analys av den opinionsundersökning som Unitedminds presenterade förra veckan. Rubriken för dagens frukostseminarium var ”I väljarens huvud när det är en månad kvar”

Deras opinionsundersökning skiljer sig genom att de gör den enkom på webben. Det innebär att väljaren ser alla alternativ framför sig precis som i vallokalen. Dessutom finns ingen som bevakar deras svar vilket innebär att väljaren inte behöver dölja sitt svar för någon – det har gynnat Sd som i undersökningen fick 5,6% av rösterna. Vi kan tycka vad vi vill om det men resultatet visar på ett växande missnöje i några frågor och vi måste möta upp där.

Hemma hos min bror där jag sov i natt hade det kommit valinformation från många olika partier. Bland annat från Sd. Jag läste broschyren som hade snygg layout och tillrättalagda budskap. ”Allt går att sälja med mördande reklam – kom och köp konserverad gröt” ropade vi glada studenter när jag gick ur gymnasiets Reklamlinje. Och så är det…

 

Calle Melin från Unitedminds sade att Sd kommer till 70 procent in i riksdagen i detta val!  Gör de det så har vi misslyckats. Rejält! Framförallt i VGR utanför Göteborg växer sig Sd starka och hade där 9,7%

 

I dagens aftonbladet står det dock att den rödgröna oppositionen tar in på alliansen vilket är bra. Men räcker det? Enligt partiledarutfrågningen av Fredrik Reinfeldt så anser han att det block som bli störst bilda regering. Oavsett om Sd blir vågmästare. Jag anser att det är på tiden att vi en gång för alla bryter blockpolitiken! Det är ute och passé i människors vardag! En relik från en annan tid!

 

En opinionsundersökning ger många nya fakta och infallsvinklar. Vi fick lära oss att ju konstigare husdjur väljarna har desto större benägenhet har de att rösta på Sd….Men framför allt så vet man att den viktigaste frågan för väljarna är Jobben och där har fortfarande alliansen större förtroende. Det är i den frågan som vi måste vara tydligare med att leverera budskapet att vår politik kommer innebära fler jobb och fler i sysselsättning. ”Vi ska inte ta bort något av de 18 000 nya jobb som RUT och ROT inneburit!” Tjänstesektorn är en växande marknad och vi måste föra en politik som utvecklar den. ’

 

Jag åt lunch idag med en gammal kompis som jobbar på Huskvarna. Han sade att när han lever i en värld där allt färre internationella företag tillverkar saker. Allt fler företag producerar tjänster! Tjänstesektorn är en framtidsbransch som vi måste stimulera genom vår politik.

 

 

ALLIANS

RÖDGRÖNT

Överväger blått

99,6

18,1

Överväger rödgrönt

18,7

98,9

Överväger Sd

9,7

4,2

Med förestående tabell kan man urskilja att överväga blockbyte finns hos de som väljer Alliansen. Men de allra flesta blockbrytare finns hos C och Sd. Det innebär att det finns en stor möjlighet att S knappar in på alliansen på bekostnad av Sd och Centern.

 

Men alla undersökningar säger samma sak. Vi har tappat i Stockholm, inte lika stort i Göteborg eller Malmö. Så det är där vi måste sätta in de sista krafterna. Och vi måste göra det på deras villkor. Då är en undersökning som den Unitedminds presenterade bra. Vi vet vad den urbana människan värdesätter och vill ha!

 

  • Uppskattar den urbana miljön
  • Värdesätter mångfald och jämställdhet
  • Tror på sig själva och sin drivkraft
  • Positiva till konsumtion
  • Nyfikna och öppna för förändring/förnyelse
  • Ständigt på jakt efter utmaningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback