så märkligt...

är man sjuk i fysiska sjukdomar så finns det oftast stöd och strategier. Är man sjuk i i psykiska sjukdomar så finns det sällar åtgärder. Jag känner en familj med små barn som har försörjningsstöd. Barnen mår dåligt av olika anledningar och är inte torra på natten. Men eftersom de är över 3 år så får de inte extra bidrag för blöjor.
Hade de haft en fysisk åkomma så hade de fått blöjor utskrivna. Men de lider av stress och oro för sin livssituation och då finns inte samma stöd.
Nej, svaret är att de i så fall ska utredas och stödjas för att bli torra. Dt är framförallt föräldrarna som ska göra det arbetet. I den bästa av världar så hade föräldrarna gjort det. Men nu mår föräldrarna lika dåligt som barnen så den kraften finns inte.
Det jag tycker är märkligt är att ingen sätter mer fokus på det!


Köpa grisen i säcken - nej tack!

Det är makalöst!
Snart bara två veckor kvar till den extra partikongressen och vi har inte fått reda på vem valberedningen vill ha som Partiledare. Det är sanslöst, obegripligt och skandalöst!

Att vara partiledare är det finaste uppdrag som man kan få i ett parti. Förtroendet att leda partiet in i framtiden. Socialdemokratin är ett stort parti med massor av medlemmar. Det borde krylla av folk som skulle säga sig vara villiga att leda oss andra. Det borde stäcka ut sig en lång rad av intressenter för uppdraget. Men förutom Mikael Damberg så är det INGEN som sagt sig vara villiga att leda partiet.
Jag kräver att nästa partiledare ställer upp med ett budskap med vad han eller hon vill åstadskomma. Men trots att året är 2011 så är det ett bakåtsträvande i utkorandet av nästa partiledare. I stället för att någon säger sig vilja ta ansvar  - så anser många att det är bättre att vi ska truga och be folk att ta uppdraget.
Det tycks vara bättre att vi köper grisen i säcken än att skåda given häst i mun!
Jag säger Nej tack! Jag är inte intresserad av det förfarandet.
Jag kräver en rak kandidatur med tydlig innehållsförteckning om vad nästa partiledare vill arbeta med och jobba för!