Att vara eller inte vara...

..det är frågan, sade Hamlet!

Jag fashineras över den debatt som emellanåt blossar upp när det gäller kopplingen mellan Socialdemokraterna och LO. Dessa två "självständiga" organisationer har följts åt sedan slutet av 1800-talet och har klarat många kriser tillsammans.
Men periodvis så hårdnar tonen mellan LO-anslutna och oss som inte tillhör LO. Jag vet inte hur många gånger jag hört att LO startade partiet! För mig låter det mycket märkligt då LO är 9 år yngre än socialdemokraterna. Socialdemokraterna bildades 1889 och LO 1898. Samt att grunden för socialdemokraterna lades redan 1881 med Augst Palms tal "Vhad vilja socialdemokraterna". I historieböckerna står det att bakom bildandet av Socilademokraterna stod Fackföreningar, Sjuk- och begravningskassor samt olika sociallistiska grupper.

Jag är övertygad om att August Palms intention inte var att exkludera någon. Han ville att alla skulle vara tillsammans. I många länder är de politiskt förtroendevalda högutbildade. Många tror inte att lågutbildade har rätt till att få framträdande poster. August Palms pappa var Folkskollärare och båda kämpade för rätten till utbildning och att själv ta kommandot över sitt öde.

Men från LO-sossar sida anklagar man sina partikamrater för att inte vara sanna socialdemokrater. Från de icke LO-anslutna kommer anklagelser att vara utbildnngsföraktare. Inget av det är ju sant -  om vi inte odlar den kulturen.

Just nu är det en hård ton inom partiet och socialdemokratin tycks gå mot en splittring. Så behöver det inte vara! Men då måste vi tänka om och agera på ett annat sätt. Se varandras olika erfarenheter som tillgång. Låt alla få utrymme att växa. Sluta prata illa om partifolk. Stå upp för den partikamrat som det blåser runt!
Var medmänniska! Var rakryggad!
Då slipper vi prata om vilka grupper vi ska ha med eller inte! Då blir vi ett parti som strävar mot samma mål!

Kommentarer
Postat av: Exciting

I AM HAPPY TO BE HERE IN THIS GUESTBOOK LEEP ALL YOUR GOOD WORK MOVING OK.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback