telemarketing

Usch! Jag gillar verkligen inte telefonförsäljning! Skulle nog tro att väldigt få människor gör det, vilket företagen märker allt mer och mer. Då hade jag ju kunnat tro att de hade resonerat: - Hm, vi kanske skulle försöka oss på att sälja våra produkter på ett helt annat sätt! Men så fungerar marknaden inte - tydligen! Förr när telefonförsäljarna ringde så presenterade de sig med namn, företag och ärende. Här om kvällen blev jag uppringd av en snabbpratande kille som otydligt mumlade namn och företag:
-Hej, jag söker Louise.
-Ja, det är jag,
svarade jag försiktigt!
- Så bra då, jag ringer ringer från hmrhmrhmr och har bara en snabb fråga till dig!
 -Jaha,
svarade jag fåordigt!
-Vad använder du mest, strumpor eller strumpbyxor?
 -Strumpor,
jag svarade snabbt då det för en gång skull var en enkel fråga!
-Jättebra, sade killen, -Som tack för att du svarade på min fråga så skickar jag dig ett par strumpor. Vad har du för storlek?
-Vänta nu,
sade jag för detta kändes skumt.  -Jag blir inte medlem någonstans nu då?
-Jo...du blir medlem, men det är inget köptvång på våra produkter!
- Nej det vill jag inte,
svarade jag med bestämdhet.
-Men då får du ju inte strumporna.
-Jag klarar mig nog ändå,
sade jag och lade på luren.
Det är fula trix som telemarketing kör med. Det gäller att hela tiden vara på sin vakt. Jag tror att telemarketing snart är passerat, ju fulare knep som företagen försöker med. Desto mer väljer kunderna bort dem. Jag är trött på att bli uppringd på kvällarna av försäljare som hurtigt vi nasa sina produkter. Jag är så trött på det, att jag inte ens känner minsta nyfikenhet eller behov av att prova deras produkter. Då har väl mediet misslyckats i sin uppgift och de borde förstå att det är dags att ändra till annan marknadsföring!

Kommentarer
Postat av: Roy Andersson

Ja du Louise , detta har retat mej också... mycket.Tråkigt nog blir jag näst intill rabiat när jag får sådana påringningar.
Jag har nu anslutit mej till NIX-telefon , få se om det hjälper. Vet inte om du känner till det men adressen är http://www.nix.nu/

2005-10-31 @ 15:52:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback